tisdag 5 februari 2019

Hur länge skall det snöa, egentligen!

Visst kan det vara roligt och härligt med snö då det är vinter. Men på något sätt, borde det väl ändå börja räcka nu för ett tag. Jag är ju lycklig lottad, för jag gör ju inget åt all snö som dalar ner. Jag bara ser på när andra jobbar och sliter med den. Min man brukar ibland skotta hela gården för hand, men ibland använder han traktorn. Idag har han skottat av biltakets tak, vedboden tak och ett tak hos sonen. Sonen kör med snö slungan och fixar vår gårdsväg. Lite arbetsbyte där:-)  Nå om inte herr tö kommer, så borde barnen ha tillräckligt med snö till det annalkande sportlovet. Nu finns det så det räcker till det mesta!
Igår kväll var det kurskväll. Det blev ingen lyckad kurskväll för min del. Jag åkte till kursen helt oförberett och de tär inget jag rekomenderar till andra. Jag tog med några garn nystan och skyndade mig att rita av några mönster innan vi åkte iväg. Sen fick jag fina förslag av lärarinnan med ändå blev det till ingenting. Det var fel på garnet, på färg kombinationen, mönster som inte gick ut för att jag inte hann kolla dem. Uij ändå vilken kväll! När jag kom hem hade jag stickat en resår och börjat på en resår till, det var liksom allt.
Nå i natt när inte JB  hittade mig satt jag uppe och stickade. Hittade till slut ett spets mönster som jag fastnade för. Så jag kom i alla fall i gång med ett nytt projekt.
Den senaste tiden har jag färdigställt det här:

Ett par randiga sockor till barnbarnet som gillar färger. De är stickade i 7-bröder garn.

Ett vantpar som också är stickat i 7-bröder garn.

 Ett sock par med snö flingor i Nalle Taikka. Passar bra till års tiden och snön:-))

 Ett sock par med hjärtan på i blått Nalle Taikka garn.

Å till sist en beställning av äldsta dottern. Hon ville ha ny knä strumpor i dessa färger och mönster.
Hon får panik när strumporna i en viss färg går sönder. Då ringer hon mamma och beställer nya:-))
Hon måste ha strumpor i olika färger som passar hennes garderob.

Idag test bakade jag möra snittkakor med räv karameller på i stället för sylt. Det blev ett fiasko!
Karamellerna blev bara till socker och rann ut över hela plåten. Som tur var hade jag ju satt bakplåts papper under. De blev goda i alla fall och kommer säkert att bli upp ätna, men inte alls så vackra som jag hade föreställt mig. Men det kan ju inte alltid gå som på Strömsö! Och vågar man inte testa så vet man ju inte. Nya tag och nya test i framtiden!

Nu skall jag gå tillbaka till stickningen. Ha det så bra och njut av snön med vinter sporter! Jag sportar bara framför TV:n:-))))

2 kommentarer:

  1. Jag skottar om jag har humör till det, annars tar maken traktorn och skottar =)
    Men ibland då det kommit lätt snö är det rätt fint att skotta :)
    Vi har så högt hus så det är lite krångligt att klättra upp och skotta v, så gick det som det gick då....
    Fina handarbeten som vanligt <3
    Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  2. Ja i år har vi fått snö minsann, men tövädret har nog krymt högarna och ikväll tar det mer när det regnar. Vacker dag idag! Så många fina saker du gjort igen, det kommer i parti och i minut :) Ha det gott!

    SvaraRadera