tisdag 20 november 2018

Glädje och tacksamhet.

Det känner jag över att jag får ha en vän, som stickar vackra saker till mig. Eftersom jag inte själv kan sticka större saker en just vantar och sockor, är jag så tacksam att jag hittat någon som gör dessa vackra sjalar till mig. Annars skulle jag inte få något sånt här.
I går kväll när jag kom till kursen fick jag de här av A, det är fyra stycken vackra sjalar.


 Dessa två skall jag ha själv. Enkla och vackra enligt mig.

De här två andra skall jag ge till två vänner som betytt mycket för mig. Har sen tidigare två sådana här själv, som A stickat till mig för några år sedan. Mina är en i grått och en i svart.


 Själv har jag stickat ett par " sylta" sockor igen i svart. Det är rätt jobbigt att sticka i svart garn den här års tiden. Jag börjar få svårt att se. De är stickade i Nalle garn. Skall ges bort till en tjej i Sverige.

 Sen har jag stickat tre par vantar i samma mönster som torg vantarna i förra inlägget.

 Dessa är gjorda i special garn gjort av hund hår. Hade inte en aning att man kunde göra garn av hund hår. Fick detta garn förra året och har inte vetat riktigt vad jag skall göra av det. Nu blev det tre vant par och har ännu garn så det räcker till åtminstone ett par till. De blev mycket mjuka och sköna men jag tror man får vara försiktig när man tvättar dem. Blir nog att rekommendera hand tvätt till dem som får dem.

 Till slut vill jag berätta om förra veckans oväntade besök som var så fantastiskt härligt. Senaste torsdag fick vi oväntat besök från Österrike. Det var ett par som jag skött deras dotter åt år 1993. På den tiden jobbade jag som familje dagvårdare. Då bodde mamman till den här flickan i Övermark och jobbade där. Sen flyttad de till Österrike. Flickan var bara två år då jag hade henne som dag barn. Idag är hon tjugosju. Har träffat mamman en gång tidigare när hon besökte Övermark, men det är flera år sedan dess. Men vi har alltid försökt hålla kontakten via brev och e-post.
Vi fick en härlig stund tillsammans med fina minnen.

Fick mitt favorit godis av dem:-)

Nu kom min man in och då blir det kaffe och kaka för honom. Själv skall jag äta en kaffe joghurt.

Allt gott till er som kikar in!

2 kommentarer:

  1. Vilka fina sjalar du fått!!! Verkligen så fina. Och roligt att få då man int klarar själv.
    Hundvantarna låter jätte spännande. Jag hade en vekant som borstade håret och sparade på sin hund och skulle göra en tröja. Vet inte hur det gick hon har 3små barn nu så...
    Va roligt med sånt besök och ser jätte god ut chokladen!
    Trevlig helg ��

    SvaraRadera
  2. Spets sjalarna var så underbart läckra <3
    Trevligt med sådant besök och mums för chokladen...
    Ha en fin vecka <3

    SvaraRadera