måndag 17 september 2018

Ibland måste man verkligen ta sig i kragen!

I Lördags när jag sökte efter något, så fick jag syn på många  (bedrövelser) som jag inte vet vad jag skall göra med. Halv färdiga projekt som bara lämnat på hälft. Jag vet inte ens om jag har garn kvar så jag kan färdigställe en del av dem. Jag mådde rent ut sagt illa av att se allt. Men för att börja må lite bättre, så tog jag åtminstone tag i ett projekt. För fem år sedan virkade jag min sons sängtäcke klart och när vi kollade hade jag gjort en ruta för mycket. Den rutan sa jag att jag skulle göra till en grytlapp åt honom. I lördags gjorde jag bakstycket till den och gjorde den klar. Det tog bara fem år att göra en sådan enkel sak. Suck! De övriga projekten la jag tillbaka i lådan där jag hittade dem. Vad som händer med dem får tiden utvisa.


 Har stickat två par sockor med snäckskals mönstret. Blev väldigt populärt mönster bland mina vänner. Håller just nu på med ett tredje par.

Sen har jag stickat två 47:or. Inte så ofta jag får sticka så stora herr sockor. När jag hade utställningen i  Andersby i början av Juli, så undrade min äldsta dotters granne om jag gjorde herr sockor också.
Han skulle behöva nya sådana och han bor ensam, så jag lovade göra nya till honom. Jag gjorde två par så han har att byta om med. Sen eftersom han bor ensam så skall han få två grytlappar också:-)
De levereras i början av oktober när sonen åker neråt.
 Tja sen har jag fortsatt med mina restgarns grytlappar. De nedersta gav jag bort igår.

Dagen idag började med en tur till stan i all hast. Var utan av ena meducinerna så det blev ett besök på apoteket och ett på Hallpa Halli. Sen har jag börjat med höst städningen. Har tvättat fönster och i dag tog jag tag i sovrummet och dammade av det. Sen har gubben och jag manglat lakan. I kväll börjar MI kursen som vi gått på nu i flera års tid. Skall bli roligt att börja på igen. Har inte hunnit bestämma mig för vad det blir för projekt ännu.

 Ha en fin fortsättning på hösten!

3 kommentarer:

  1. Ja tänk att sådana saker tar 5år att göra! Det är likadant här och ändå händer inget men så skönt sen då det är gjort!
    Fina sockar du gjort och grytlappar!!!
    Ha en fin dag i höststormen!

    SvaraRadera
  2. Alltså...i morse var jag här och kommentera, men glömde antagligen skicka iväg...ups!
    Vackra sockor och grytlappar, önskade dej även en fin höstdag, men nu är det kväll och jag får säga, HA EN FIN KVÄLL!

    SvaraRadera
  3. Oj sådana halv färdiga projekt har jag också, ibland då jag tröttnar riktigt bär jag ut dem i soporna och tänk vad det känns som jag uträttat mycket den dagen =)
    Grytlappen blev jättefin så tur du färdigställde den!
    Japp MI-kurserna är igång igen och jag har hoppat på fortsättningskursen i finska, tänk hur svårt kan det vara???? Det fastnar så dåligt i minnet =)
    Ha en ny fin vecka!

    SvaraRadera