Idag har jag varit till stan och veckohandlat. När jag kom hem och fick all mat inplockad i kylen och mat skafferiet så fick jag konstigt nog baklust igen. Kanske har jag blivit allvarligt sjuk, eftersom jag plötsligt bakar så mycket. Nå något skall man väl sysselsätta sig med. När jag handlade så köpte jag hem saffran, det är så gott, så gott. Därför började jag med att baka saffrans muffins. De blev ju jättegoda förstås. Sen bakade jag två korintkakor med anis utan vare sig anis eller korinter:-)) Min man tycker inte om den smaksättningen, så jag satte vaniljsocker i stället. Sen hade jag mjölk som hade sista försäljnings datum igår och ett kuvert saffran kvar och då blev det en saffranspannkaka. Den är helt ljuvlig om ni frågar mig som älskar saffran. Jag gillar den med lite värmd plommonsylt och vispgrädde. Nå sen skulle det ju som vanligt göras middagsmat och idag gjorde jag en rödbetssoppa som jag serverade med en klick smetana. Det var också riktigt gott och enkelt att göra när jag hade haft bakdag. Här kommer bilder:
Det blev en härlig dag med mycket att diska och städa bort sen efteråt. Men nu är också den biten avklarad och jag kan bara njuta av kvällen. Fick just främmande så jag säger hej, svejs på er!
Kanske kan jag bjuda på nybakat ikväll!
Ha ett härligt veckoslut!
Så mumsiga saker alltihopa, men saffran...jag vet inte ;)
SvaraRaderaGjorde två saffranskakor häromdagen men...jag vet inte, vackra i färgen, men smaken...kanske ger jag en femma av tio, he,he...
Så vacker färg på rödbetsoppan och den ser så god ut, sedan känns det frestande att ge pannkakan en chans med saffran oxå, säkert juliga smaker med plommonsylt o vipad grädde till....
Skön fjärde adventhelg till dig!
Nå saffran ät väl en sådan sak som man gillar eller inte gillar. Jag har inte heller alltid tyckt om saffran. Men sen jag blev äldre har jag liksom fått smak för den och nu gillar jag saffran jätte mycket. Bara älskar saffrans pannkakan! Kan däremot tycka att bakverk kan bli lite täta eller stabbiga ibland med saffran i. Men i maträtter kan det oxå vara gott som i fisksoppa och lax sås. Men smaken är ju som baken, den är delad och det är ju bra att vi tycker olika.
SvaraRadera